Ποια είναι η διαδικασία για την εισαγωγή στους χώρους σας;

Αφού πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή με τους υπεύθυνους των χώρων μας και εμπιστευθείτε τους αγαπημένους σας σε κάποια από τις μονάδες μας ετοιμαζόμαστε για την εισαγωγή.

  • Μεταφορά στις μονάδες μας: Αν ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να μεταφερθεί με Ι.Χ. μπορεί να γίνει η διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αν βρίσκεται σε δημόσιο νοσοκομείο, ή να καλέσετε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο (μπορεί να γίνει σύσταση και από εμάς)
  • Εισαγωγή: Ο ηλικιωμένος οδηγείται στο δωμάτιο που θα φιλοξενηθεί μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Οι συνοδοί του θα δώσουν το ιατρικό ιστορικό του και τις συνήθειες του στους έμπειρους προϊστάμενους των χώρων μας. Στη συνέχεια θα ορισθεί ένα ραντεβού με τους κοινωνικούς λειτουργούς των μονάδων για την ομαλή διαβίωση των φιλοξενούμενων μας

Πόσο συχνά μπορώ να έχω επικοινωνία και να τους επισκέπτομαι;

Σεβόμαστε την επιθυμία των οικείων των φιλοξενούμενων μας για επικοινωνία και επαφή με τους αγαπημένους τους.

Για τον λόγο αυτό, ανά πάσα ώρα της ημέρας, επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο της κάθε μονάδας, μπορείτε να ενημερώνεστε για την κατάστασή τους, ενώ μπορεί να γίνεται και σύνδεση με τα δωμάτιά τους για να μιλήσετε απευθείας μαζί τους.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη συχνότητα των επισκέψεών σας στους χώρους μας, τηρουμένων πάντα των ωραρίων επισκεπτηρίων της κάθε μονάδας. Φροντίζουμε να έχουμε ευρύ ωράριο σε κάθε μονάδα μας, και υπάρχει μόνο και μόνο για να ξεκουράζονται τις ώρες κοινής ησυχίας. Σε ειδικές συνθήκες και κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να τους επισκεφθείτε και εκτός ωραρίων, με σεβασμό πάντα στους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Τι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της μονάδας;

  • Για τις μικροβιολογικές εξετάσειςγίνεται η λήψη του δείγματος σε όλες τις μονάδες μας από το νοσηλευτικό προσωπικό μας και στέλνονται σε συνεργαζόμενο μικροβιολογικό εργαστήριο. Η συνταγογράφηση των εξετάσεων γίνεται από τους γιατρούς μας, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιβαρύνονται μόνο με τη συμμετοχή ανάλογα με την ασφάλισή τους.
  • Υπάρχουν συνεργαζόμενα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα τα οποία μπορούμε να συστήσουμε στους συγγενείς των ηλικιωμένων μας. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν οι φιλοξενούμενοί μας.